Fra college til NM

Sofie Bindner Engesæth har lært mye etter første året på college, men syns det er veldig deilig å komme hjem til norske forhold.

Etter tre år på Wang i Oslo gikk veien videre til University of Tennessee hvor hun har tilbrakt tiden det siste året. Det har blitt mange sene kvelder med skolearbeid.
- Det ble en stor overgang og tøft å venne seg til nye trenere og et helt nytt lag. I tillegg slet jeg med ryggen det første halve året så det var en litt vanskelig start, men jeg lærte mye. På Wang var alt lagt veldig godt til rette for oss. Heldigvis lærte vi å kombinere skolearbeid med reise og spill. Det kom godt med på college hvor vi i mye større grad er overlatt til oss selv.  

Hvordan er det å komme hjem igjen og trene med Team Bogstad?
- Det var helt fantastisk å treffe kjente, både trenere og spillere. Carro og trenerteamet har et veldig godt treningsopplegg for oss mens vi er hjemme.

Nå som du har tatt to seire i Garmin Norgescup på rad, hvordan tror du det blir å spille NM her på Bogstad?
- NM blir min tredje turnering på ti måneder. Jeg gleder meg veldig, men er også litt spent. Golf er mye opp og ned, men jeg skal gjøre mitt beste så får vi se hva det holder til. Banen og greenene er i alle fall veldig mye bedre. Roughen er «sluppet opp» så den spiller som mestrer forholdene best som vil være helt i toppen. Det er fin oppvarming til sesongen som kommer i USA.

Har du noen tips eller gode råd til andre unge golfere som skal på college?
- Det viktigste er kanskje å forberede seg på kulturforskjellen og hierarkiet.
Carro har vært min trener i mange år og jeg har respekt for henne som trener, men vi er også gode venner utenfor golfen. Trenerne på college forventer å bli behandlet som «gud» uansett. I tillegg kan nye collegespillere forberede seg på hardt arbeid og veldig lange dager.