Banen på Bogstad

Golfbanen på Bogstad ligger i naturskjønne omgivelser med Bogstadvannet og Bogstad Gård som nærmeste naboer. Beliggenheten er unik, kun 15 minutter fra Oslo sentrum.

Oslo Golfklubb ble stiftet i 1924 og de første golfslagene ble slått høsten samme år. Det opprinnelige området for golf er endret og lagt til, og er i dag en av de mest kompakte golfbanene i Norge med 18-hull og driving range på et område på ca. 480 mål.  

Hull 13

Variert parkbane

Banen er en parkbane bygget i et område med mye terreng. På flere hull har høydeforskjell en stor påvirkning på hvilken kølle man skal velge. Banen måler omtrent 6300 meter fra back-tee og har et unikt design med lange par 3 hull, vann i spill på flere hull, utfordrende fairways og relativt små, men raske greener. Spillere som ønsker en kortere totallengde kan velge mellom tee-stedene 4100 m, 4500 m, 4900 m, 5400 m, 5800 m og 6100 m.

Flere flotte naturopplevelser

Naturopplevelser er det mange av. Fossen på hull 12 kan trekkes frem som ett av flere flotte områder.
Hull 14 ble i 2016 kåret til Norges beste par 4-hull. Det er både skremmende og vakkert. Ingen andre hull på banen byr på flere valgmuligheter. Er du modig kan du slå 200 meter over vannet i stedet for å gå rundt trærne.
Hull 9, et langt par 5-hull, er kanskje banens vanskeligste. På utslaget slår man mot en todelt fairway som faktisk kan straffe et slag «midt i gata». Innspillet går i oppoverbakke, mot klubbhuset, med trær og OB-staker, som sammen med skuelystne medlemmer, vokter green.

Banen gikk gjennom en omfattende ombygging i 2008 og fremstår i dag som en av de beste og mest teknologisk avanserte golfbanene i Europa. Tee-steder, fairway og greener holder en fantastisk standard. I forbindelse med ombyggingen ble det lagt SubAir system under alle greener. Systemet gjør det både mulig å tørke ut greener ved mye nedbør og å lufte greenene i varme perioder. Fairwayene er sandcaped for å gi en bedre spilleopplevelse og drenering på banen.

“Our goal was to make players think about the options available to them in every shot. At the same time, we wanted to add beauty and fun to the golf experience by taking advantage of extraordinary green locations on hole 7, 11, 12, 13, 14 and 16. The natural beauty of the site was always there. We simply showcased it in a way that would further elevate the status and reputation of Oslo Golfklubb (Bogstad).”

- Steve Forrest, Course Architect

Oversiktskart over banen

Banebilder