Styreleder har ordet

Styreleder ser frem til en sesong med endringer som vil forbedre medlemsopplevelsen og oppfordrer til deltagelse i feiringen av klubben.

Kjære alle sammen,

Takk for fornyet tillit, mitt fjerde år som styreleder, tiden flyr…

Jeg ønsker å takke styret for all innsats det siste året. Et år med flere store og mange mindre saker. Jeg opplever stort engasjement og en gjeng som er opptatt av alle medlemmene. Alle har masse mer å gi, og ser frem til 2024.

Spesiell takk til Kim Holthe som gir seg etter to år. Hans kreativitet og innsats for å få dratt i gang planleggingen av 100-årsjubileet har vært en viktig faktor for den rammen og omfang jubileet har fått. Det er også veldig hyggelig å kunne ønske velkommen til Henrik Haukeland som nytt medlem av styret fra i år. Et veldig godt tilskudd i styret.  

Velkommen til våre nye medlemmer, vet mange av dere har ventet lenge. Vi gleder oss til å ta dere i mot og håper dere vil trives.

Organisasjon

I november i fjor informerte jeg om at vi skulle styrke laget ved at Niels går over i en ny rolle som medlemsansvarlig og ansette ny daglig leder. På årsmøtet kunne vi presentere Bjørn Knappskog som vår nye daglig leder og han begynner 1. august. Niels vil fra da gå over i den nye rollen. Ingen kjenner klubbens medlemmer og behov bedre enn Niels og dette vil gi muligheten til å heve oss ytterligere på kvalitet og service, så medlemsopplevelsen blir enda bedre.    

Klubben har vokst betydelig i omfang de siste årene, nye krav, økt digitalisering og videre planer krever også at vi styrker oss. Med Bjørn på laget kan vi fremover sette mer kraft bak utvikling og effektivisering.

Driving range

Et av våre store prosjekter er oppgradering av driving rangen og boligbygget. Etter at banen ble bygget om og nytt klubbhus kom på plass er driving rangen et naturlig neste steg da den ikke helt står i stil med resten av anlegget. De siste årene har det skjedd store endringer innen range, og forventningene til hvilke kvaliteter en moderne driving range skal ha er kraftig forandret. Vi trenger å henge med på utviklingen og alle undersøkelser vi har gjort blant medlemmene viser dette. Økt kapasitet, teknologi, tak og mulighet for å slå driver er tilbakemeldinger vi har fått. Vi startet allerede i fjor med å oppgradere og utvide området på nedre nivå som nå har fått 12 gode utslagsmatter med overbygget tak. Neste steg er høyere nett mot hull 8, økt mattekapasitet på øvre nivå inkludert overbygget tak og installering av teknologi (Toptracer, Trackman el.). Som informert om på årsmøtet er målet å arbeide frem et beslutningsgrunnlag som legges frem for et ekstraordinært årsmøte mot slutten av året.    

Med planlagte store investeringer og oppgradering av driving range og boligbygg er det naturlig at vi innlemmer den fremtidige driften av dette området i klubben. 2024 vil være siste året hvor klubben har en driftsavtale med Stephen Newey Golf AS og vi er i dialog med Stephen for å finne en god løsning fremover for alle.

Fasade

Jeg skulle gjerne skrevet at vi har funnet en løsning og utbedring av fasaden er rett rundt hjørne. Dessverre er det ikke slik. Dialogen med entreprenøren har strammet seg til og vi har vært nødt til å søke juridisk bistand for å hjelpe oss videre. Dette er beklagelig, men omfanget er såpass stort og utbedring så kostbar at vi er nødt til å gå den veien.      

Baneåpning

Ny utesesong nærmer seg med stormskritt. John melder om god overvintring og isen på Bogstadvannet gikk 10 dager tidligere enn i 2023, som er en god indikasjon på at vi ligger foran fjoråret.

Med god varme fremover blir det betydelig tidligere baneåpning enn i fjor (som var meget sen). John og baneteamet jobber systematisk for å klargjøre banen og spilleflatene. Følg med her på klubbens hjemmeside og Facebook for siste oppdaterte informasjon.  

Medlemsdag

En endring vi gjør for 2024 er å samle de ukentlige turneringene til damekomiteen, senior herre og herregruppen på samme dag, tirsdager. Først og fremst stor takk til seniorgruppen som viser endringsvilje og støtte til nye initiativer ved å akseptere at den ukentlige turneringen flyttes fra onsdag til tirsdag. Ved å samle våre mest aktive medlemmer på samme dag åpner det seg opp mange spennende muligheter. Ved å ha alt på samme dag vil vi få plass til alle som har lyst til å delta. Administrativt vil denne endringen føre til en mer effektiv håndtering. Ved å frigjøre onsdagen fra turneringsblokkering gir vi større fleksibilitet og tilgjengelighet for de av våre medlemmer som ikke er så opptatt av turneringspill. Vi håper mange som tidligere ikke har vært med på disse ukentlige turneringene blir med på en eller flere medlemsdager i 2024. En fantastisk mulighet til å treffe gamle og få nye golfvenner.

Fra 5 til 12

En annen endring vi gjør i år er å utvide vinduet for forhåndsbooking fra fem (5) til tolv (12) dager. På den måten vil det alltid være mulig å få en starttid og sannsynligvis vil vi oppleve litt mindre trykk i GolfBox kl. 07.36 hver dag. Vi starter sesongen med maks to forhåndsbookinger så vil vi vurdere om dette skal økes til tre når sesongen er i gang.

100-årsjubileum

Torsdag 13. juni fyller klubben 100 år, det skal vi feire. De største markeringene er samlet i dagene rundt selve stiftelsesdatoen, men gjennom hele sesongen vil 100-årsjubileet ligge som et slør over alt som skjer.

I perioden lørdag 8. til søndag 16. juni skjer det noe hver eneste dag. Et variert jubileumsprogram som vi håper og tror vil appellere til alle. Har kan du lese mer om hav som skjer dag for dag. Vi håper flest mulig medlemmer blir med på feiringen.
Klikk her for mer informasjon om 100-års programmet

Lørdag 15. juni blir det stor jubileumsfest. Dette er en kveld du ikke bør gå glipp av. Her blir det underholdning, god mat og drikke og ikke minst masse musikkinnslag med musikk fra de glade 20’ årene og frem til i dag med svisker og slagere som vi alle kjenner. Til nå er det nesten 200 påmeldt så ikke vent med å melde deg på.
Klikk her for mer informasjon og påmelding (GolfBox)

Norgesmesterskap

Som en forlengelse av 100-årsfeiringen skal vi i slutten av juni arrangere Norgeseterskap for damer og herrer. Da kommer hele Norgeseliten til Bogstad. Det skal bli veldig gøy å se våre egne beste spillere vise muskler på hjemmebane. John Riiber, Christian Aronsen og resten av teamet gleder seg til å sette opp banen så den blir krevende. Vi må derfor være forberedt på at i de siste ukene før mesterskapet vil banen bli gradvis vanskeligere med høyere rough og hardere greener, men det vil også gi oss en feeling på hvor gode våre aller beste er. Å arrangere NM er omfattende, og jeg håper mange vil stille opp som frivillig og hjelpe til slik at NM 2024 blir «the best Norgesmesterskap ever».

«Tilbake til 1924» / Åpent Norsk Mesterskap i Hickorygolf

Vi kan ikke fylle hundre år uten å arrangere en dag hvor vi stiller tiden tilbake. Lørdag 31. august tar vi klubben tilbake til 1924. Vi skal arrangere Åpent Norsk mesterskap i Hickory golf med eliten innen hickorygolf i startfeltet. Samme dag blir det en uformell klubbturnering hvor vi spiller med utstyr fra gamle dager og kleskoden for dagen er 1924. Utstyr trenger du ikke å tenke på det skaffer klubben. Antrekket fikser du selv. Meld deg på, dette blir en dag for historiebøkene.
Klikk her for mer informasjon og påmelding (GolfBox)

NextUp Invitational

I tillegg til alt som skjer rundt 100- årsjubileet så blir det også i år NextUp invitational med Viktor Hovland til stede 22.-23. juli. Håper mange vil komme å se Norges beste juniorer kjempe om å få spille oppvisningsmatch sammen med Viktor og resten av Team NextUp. Klikk her for mer informasjon.

Til slutt vil jeg takke alle som står på litt ekstra for klubben, det er ikke en selvfølge at vi har mange medlemmer som er villige til å ta på seg frivillige verv og oppgaver. Idretten og også Oslo Golfklubb er helt avhengig av frivilligheten så jeg håper alle gir våre frivillige en ekstra klapp på skulderen for den innsatsen de gjør.

Så velkommen til ny utesesong. Her er seks «must do» i 2024:

  • spill masse
  • tren mye
  • ta nedslagsmerker
  • bruk Spiseriet
  • shop hos Stephen
  • bli med på 100-årsfeiringen