Shakerpokalen avholdt for 85. gang

Shakern så dagens lys i 1928. Hvert år siden den gang, med unntak av noen få år, har Göteborgs Golf Klubb og Oslo Golfklubb kjempet om den gjeve Shakerpokalen.

Da Oslo Golfklubb ble stiftet i 1924 fikk klubben hjelp av venner i Sveriges eldste golfklubb, Göteborgs Golf Klubb, i forbindelse med byggingen av banen på Bogstad. Som takk for hjelpen, overrakte Oslo Golfklubb en cocktail-shaker i sølv til våre svenske venner. Svenskene svarte med å sette opp shakeren som en vandrepokal til en årlig turnering mellom våre to klubber, og dermed ble Shakerpokalen født i 1928. Hvert år siden den gang, med unntak av årene under og rett etter krigen og pandemiåret 2020, har klubbene kjempet om den gjeve pokalen.

Spilleformen i Shakern minner om Ryder Cup. 12 herrer fra hver klubb gjør opp om seieren over 54 hull der det spilles henholdsvis fourball bestball, foursome, og singlematcher. Det spilles annenhver gang i Oslo og i Göteborg. I fjor vant svenskene på hjemmebane og fikk beholde Shakerpokalen hos seg, og dermed var det et innbitt Oslo-lag som var fast bestemt på å sikre at den ble igjen i Norge når svenskene skulle dra hjem etter årets match.

Turneringen ble spilt 3.-4. september. OGK fikk en flying start med 5-1-ledelse etter bestball på lørdag formiddag, mye takket være surprise servering på hull 11, iscenesatt av GC pokalens kaptein Ellen H og Cecilie DS, tusen takk. Men svenskene klarte å redusere forspranget på ettermiddagen slik at det sto 7-5 til Norge etter første dags spill.

Lørdag ble avsluttet med den tradisjonsrike Shaker-banketten, for første gang i vårt nye klubbhus. Vi fikk virkelig vist frem hvor flott klubbhuset har blitt, og teamet i restauranten, med Magnus i spissen, leverte fraShakerpokalen nyhet2 øverste hylle.

På tross av bankett ut i de små timer, ble vi vitner til mye godt spill på søndagen. Svenskene kom tidlig opp i en del matcher, men etter hvert ble det klart OGK klarte å feste et grep om pokalen. Til slutt ble stillingen 7.5-4.5 i søndagens singelmatcher, og totalt 14.5-9.5 til OGK. Dermed ble Shakerpokalen værende igjen på Bogstad da svenskene dro hjemover etter den avsluttende lunsjen på søndag.

Det norske laget besto av Christopher Raanaas (Kaptein), Kim Holthe, Christian Storm, Jørgen Braathen, Pål Solberg, Erik Wattne, Frode Berntsen, Anders Berggren, Anders Taucher, Henrik Hagness, Keith Woods og Magnus Groseth (debutant).

Vi kan bare takke klubben for støtte, hjelp og en fantastisk ramme rundt arrangementet. Takk til Stephen og Jane for bistand og motivasjon, takk til Christian for å sette opp turneringen med livescore mulighet absolutt noe som gir turneringen et løft, og takk til banemannskapet som leverer en bane det bare er helt magisk å spille på. Det svenske laget roste både banekvaliteten og ikke minst det nye klubbhuset, opp i skyene.

Stillingen etter 94 år, og 85 avholdte Shakermatcher, er 44 – 41 i favør GGK.

Hverdager 08-17
Hverdager 09-22