Lag EM for senior damer

Fv. Jannicke Bakken (spillende kaptein), Ingrid Martens og Kristin Klæboe Larsen.

Årets European Senior Ladies' Team Championship ble i forrige uke spilt på Arboretum Golf i Slovenia hvor Jannicke Bakken, Ingrid Martens og Kristin Klæboe Larsen deltok fra Oslo Golfklubb.

På laget var også Annelie Sætre (Asker GK), Sofia Petersen (Grønmo GK) og Elin Malde (Stavanger GK), og sammen skulle vi gjennom 5 dagers turnering på en av de tøffeste banene vi har opplevd. Den var ikke spesielt lang, men svært kupert med bratte skråninger utenfor smale fairwayer, som slynget seg gjennom furuskogen ved foten av de slovenske alpene. Banen krevde mot, presise utslag og lange innspill. Når vi fikk til det, så ventet både Par og Birdies. Men, når den hvite ballen forsvant i skråninger blant kongler og kratt, eller gikk som et flipperspill mellom trestammene, så kunne det lett komme noen høye tall – noe vi ikke var alene om.

Etter to dagers forberedelser, trening, innspill, og tilvenning til 25-30 varmegrader var vi klare til å fyre av fra tee de neste 5 turneringsdagene. I de første to rundene var formatet singel slagspill. Vi endte på 14. plass og iBanen nettsiden B-puljen, og skulle videre i tre dagers matchspill om en plassering mellom 9. og 16. plass.

Tredje dag var vi i gang med matchspill, som er et litt annet spill, og kvinne mot kvinne. Kvartfinalen mot Østerrike ble en real opptur, der de østeriske «fjellgeitene» ikke kunne stoppe et klatrevillig norsk lag. Vi spilte stødig golf, og vant 3 av 5 matcher. Jannicke og Kristin vant hver sin sigelmatch, mens Sofia og Annelie vant sin foursome. Da var vi ikke lenger nr 14., men skulle fighte videre om 9.-12. plass.
Semifinalen mot Finland ble en ny tøff dag der vi ikke klarte å stoppe finnene, som gjorde rent bord.
Siste finaledagen møtte vi Skottland, som besto av en gjeng dyktige, reale og høflige «gentlewomen», som alle har spilt golf «all my life». Det ble gode matcher med god stemning der skottene tok 11. plassen, og vi ble stående på 12. plass.

Alt i alt er 12. en plassering vi skal være greit fornøyd med. Ser man på litt fakta om nivået på spillerne fra de forskjellige landene, så er det akkurat der vi ligger. Skal vi ha mulighet til å ta en plass i A-puljen og spille om 1.-8. plass, så må vi bli hakket bedre som enkeltspillere, men vi vil også trenge hjelp til å kunne prestere bedre som lag. Vi noterte at vi var blant de eneste landene som ikke hadde noe støtteapparat rundt oss. Mens andre land bl.a. hadde ikke-spillende kapteiner, trener/coach og massør hadde vi «bare» oss selv. Vi hadde nok trengt noen som kunne peppet oss opp eller roet oss ned alt etter hva hver enkelt trenger for å spille bra, samt håndtert alt fra kapteinsmøter og rapporter, til køller som ikke hadde kommet med flyet, feil på flybilletter, og beskjeder om utsatt spill, shuttletider, innrapportering av lagoppsett osv osv.
Så - hvis du satt hjemme, og så på scorene mens du ristet på hodet og tenkte: «Dette kunne jeg gjort bedre selv», så er det litt fristende å sitere Gunde Svan: «Åk själv, …!» (Du få Google det om du lurer på hvor sitatet kommer fra.) 😊

Uansett, vi er en fornøyd gjeng golfdamer med masse ny erfaring og lærdom. Undertegnede har kjent på både nerver og adrenalin-rush som aldri før på en golfbane, - og digga det! Vi har blitt bedre kjent med både oss selv og hverandre. Vi er takknemlige og heldige som får reise og oppleve et nytt land, en ny by og en ny bane. Ljubljana overrasket stort med koselig gamleby med masse restauranter og herlig liv. Vi unnet oss god mat, smakte (litt) på gode lokale viner og bodde på et flott hotell.

Takk for oss, Slovenia!

Hilsen Kristin Klæboe

Klikk her for resultater og annen info.

Bilde1

Hverdager 08-17