Tar du vare på banen vår?

Det spilles i gjennomsnitt ca. 280 runder daglig på Bogstad. For å forebygge slitasje på banen er det viktig at alle setter seg inn i og overholder klubbens etiketteregler.

Etikette på tee

Full prøvesving skal tas utenfor tee. Årsaken er at tee er et sårbart og begrenset gressfelt hvor man ikke skal slå opp torv og slite ut gresset unødig. Oppslått torv på tee skal ikke legges tilbake da det skal resås med en sand- og frøblanding. Årsaken er at man ikke skal risikere å pegge opp på en løs torv som kan forstyrre utslaget. Sett også golftrallen fra deg før du entrer teestedet.

Har du tralle – gå utenom de hvite linjene

I forkant av en del greener på banen er det markert en hvit linje. Bak den hvite linjen er det et område som er ekstra sårbart for slitasje. Vi oppfordrer derfor alle med traller om å gå utenom disse områdene. Det samme gjelder områdene mellom bunker og green.

Reparer nedslagsmerker, og gjør det korrekt

Gjør det til en rutine å sjekke ballens bane inn på greenen for optimal sjanse for å finne merket. Det er ikke bare høye baller som lager merker, flate baller gjør det også, men ofte et stykke unna der ballen ender. Det er lett å reparere korrekt, sørg for at du lærer deg det. Spør gjerne starter om du er usikker. Reparer gjerne et ekstra merke hvis du ser et.

reparer nedslagsmerker

Legg på plass oppslått torv på fairway og i roughen

Tråkk den skikkelig ned slik at den får god kontakt med underlaget. Hvis ikke tørker torven ut og innsatsen din er uten effekt. Man skal også legge tilbake torv man har slått opp i roughen.

Rop FORE så høyt du kan og med én gang du ser at ditt slag kan være farlig for andre

Det er ikke flaut å rope, det er flauere og ikke minst farligere å treffe andre. Rop heller én gang for mye enn én gang for lite, og ikke slå før spillere i flighten foran er utenfor rekkevidde. Hvis noen roper FORE til deg bør du snu deg vekk, huke deg sammen, og dekke hodet med hendene med en gang. Det vil være risikabelt å bruke dyrebare sekunder på å finne ut hvem som ropte og speide etter ballen som muligens kommer.

Fire timers runden

Klubbens mål om «Bogstad på 4 timer» er oppnåelig å få til også for firerballer hvis du går raskt opp til egen ball og slår når du er klar. Du trenger ikke være lengst unna for å slå. Slå når du er klar og når dine medspillere er klar over at du skal slå. På greenen fullfører du korte putter.

Slipp gjennom raskere flighter hvis du har ledig hull foran

Sakte spill er irriterende og ødeleggende for rytme og golfglede. Hvis flighten henger etter den foran, øk farten eller slipp gjennom.

Lykke til videre i sesongen med god golfetikette!

Hverdager 08-17
Hverdager 09-22