Greenprosjektet

Styret har vedtatt at det skal legges nye greener på banen til sesong 2019. Mandag 1. oktober starter det omfattende arbeidet.

En rekordvarm sommer er over og snart er golfsesongen 2018 historie.

Som det tidligere er informert om, vedtok Styret i juni at det skal anlegges nye greener på hele banen til sesongen 2019. Det nye greengresset ble sådd i juli hos Europas største gressprodusent utenfor Madrid, og planen er at det nye greengresset kommer til Bogstad ultimo april neste år. Går alt som vi håper, spiller vi igjen på fantastiske greener i slutten av mai 2019.

Den totale kostnaden på nye greener er ca. 4 mill.kr. Det er betydelig investering og gjøres mulig ved å omdisponere banebudsjettet i 2018-2019, i tillegg til å utsette planlagte maskininvesteringer i 1 år. Klubben har altså ikke realisert dette prosjektet med en ekstrakostnad på 4 mill.kr.

For å klargjøre for nytt greengress, må det eksisterende greengresset fjernes, og samtidig fornyes de øverste 10 cm av vekstmassen. Dette arbeidet må gjøres i høst med oppstart 1. oktober. Det er en stor operasjon med komplisert logistikk, og tonnevis av gress og sand skal daglig transporteres ut og inn av anlegget i ca 3 uker. Samtidig skal banen være åpen for spill så lenge vi kan.
Noe av greengresset er solgt til andre baner (eks. green 2 og 10), og vi må derfor starte med disse greenene, slik at dette gresset får best tid til å gro til på en annen bane.

Isdannelse på greener er alle headgreenkeeperes mareritt, og derfor er det viktig å begrense lavpunkter på greenene mest mulig i vårt klima. Derfor vil det bli foretatt en finshaping når det øverste vekstlaget skal fornyes. Det er kun justeringer på 4-8 cm som er mulig å gjøre uten å endre funksjon på greenene, men selv små justeringer vil gi bedre avrenning av overflatevann og dermed forebygge vinterskader. I tillegg er det en målsetting å få greener med flere og mer spennende flaggplasseringer når greenene finshapes.

Vi håper på velvillig samarbeid med spillerne når arbeidet starter med greenene. Det vil bli informert fortløpende om framdriften på infoboard ved startboden.

Vi ønsker alle medlemmer en god høst på banen og håper alle ser fram til topp spilleforhold på nye greener til sesongen 2019.

John Riiber

Pro Shop: Hverdager 10.00-16.00
Kafé: Stengt, åpent for leie av lokaler
Driving range: Åpen til 28. oktober