Slider
  • Hjem

Uvurderlige hjelpetrenere

Oslo Golfklubb har i dag over 200 barn og ungdom i trening. For å sikre et best mulig tilbud til samtlige juniorer har vi med oss flere hjelpetrenere på laget. Tre av dem er Caroline Tamburstuen (14), Victoria Davies (15) og Selma Ditlev-Simonsen (15). Jentene er også med på prosjektet Ungdomdriven i regi av Norges Golfforbund – utdanning av ledere og trenere i norsk golf.

Ungdomsdriven –  trener- og lederutdanning

Ungdomdriven er et unikt prosjekt i norsk idrett, og deltakerne blir de første til å bli autorisert som Trener 1 i kombinasjon med lederutdanning ”Lederkurs for ungdom”. Kurset består av tre faglige helgesamlinger i regi av Golfforbundet. I tillegg får deltakerne praksis erfaring gjennom trenerarbeid i egen klubb. 

Uvurderlig assistanse

Caroline, Selma og Victoria ledes av trener Marie Høgmoen. Jentene assisterer hovedtrenerne med de yngste barna i trening, primært i treningsgruppene Golfgøy, Birdies og Eagles. Jentenes assistanse er uvurderlig.   

– Oslo Golfklubb er så heldige at vi har mange juniorer i trening, og med mange juniorer er vi avhengige av ekstra hjelp. Det er derfor fantastisk at vi har hjelpetrenere som stiller opp for oss. I tillegg til praksiserfaringen jentene får gjennom klubben, vil Ungdomsdriven gi dem enda mer faglig påfyll. Dette er supert for å sikre kvaliteten på treningene, forteller Marie.

Jentenes motivasjon

Jentene selv gleder seg stort til arbeidet og kursene som venter dem det neste året. De peker på et godt klubbmiljø, engasjerte barn og muligheten til å se fremgang som hovedmotivasjonen bak deltakelsen i prosjektet.

– Jeg elsker å være hjelpetrener på grunn av miljøet. I tillegg er det utrolig kult å se barn forbedre seg og mestre øvelser som de tidligere har slitt med, forteller Selma.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med barna og se deres fremgang, spesielt hvis jeg har hjulpet dem med noe. Jeg gleder meg rett og slett til å ha det gøy med barna, legger Caroline til.

Alle tre jentene spiller golf selv, og er en del av våre satsningsgrupper. Deres introduksjon til golfen var gjennom tilsvarende opplegg som de når er medansvarlige for. Jentene hadde den gang en positiv opplevelse av hjelpetrenerne, og håper at barna vil oppleve det samme.

– Da jeg var liten var det alltid ekstra gøy når ungdommer trente oss. Jeg ble mer motivert til å spille golf, og jeg håper å videreføre dette til andre barn, sier Victoria.

 Teori ut i praksis

Marie ser frem til at jentene får muligheten til å bruke det de lærer på trenerkurset i juniortreningene på Bogstad;

– Jentene er svært positive og har det gøy på kurset, og gleder seg allerede til å sette teorien ut i praksis på juniortreningene.

Viktig for klubben

Klubbens idrettssjef, Jan Wojtaszek, er godt fornøyd med å ha jentene med på laget, og understreker viktigheten av prosjektet;

– Det er viktig for klubben å fremskaffe ivrige trenere som en del av klubbmiljøet. Det blir spennende å følge jentene gjennom sommeren, og forhåpentligvis er dette et prosjekt til etterfølgelse.

 

Kontakt oss

Oslo Golfklubb, Bogstad
Ankerveien 127
0766 Oslo
Telefon: 22 51 05 60
E-post: post@oslogk.no
Org.nr. 970 135 189


Åpningstider

Administrasjon: 
Hverdager 08-17
Golfland:
Hverdager 09-22
Lørd./sønd. 10-20
Pro Shop:
Hverdager 10-16
Lørd. 10-14
Sønd. stengt
Spiseriet:
Mandag: stengt
Tirsd.-torsd. 11-20
Fred. kl. 11-17
Lørd./sønd.12-17


Slider

Kontakt oss

Åpningstider

Følg med

Oslo Golfklubb, Bogstad
Ankerveien 127
0766 Oslo
Telefon: 22 51 05 60
E-post: post@oslogk.no
Org.nr. 970 135 189

Hverdager: 08.00-17.00
Hverdager: 10.00-16.00
Lørdag: 10.00-14.00
Søndag stengt

Mandag: stengt
Tirsdag-torsdag: 11.00-20.00
Fred.: 11.00-17.00
Lørdag-søndag: 12.00-17.00

Stengt
Hverdager 09.00-22.00
Lørdag/søndag 10.00-20.00

Administrasjon:
Pro Shop:
 
 
Spiseriet:
 
 
 
Driving range:
Golfland:

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider