• Hjem
  • Klubben
  • Om klubben

Klubben

Oslo Golfklubb ble stiftet 13. juni 1924 og er landets eldste golfklubb. Skipsreder A. F. Klaveness ble valgt til klubbens første formann, og klubben festet arealer av Nini Egerberg, som var eier av Bogstad Gård. Golfbanen, da med ni hull, ble åpnet for spill i august 1924. Først 8 år senere ble banen utvidet til 18 hull. Spillerekkefølgen på hullene er senere blitt endret flere ganger, siste gang i 1974.
pdfKlikk for å lese om golfbanens utvikling.

I 1935, 3 år etter at banen ble utvidet til 18 hull, ble det bygget ett nytt klubbhus på stedet der dagens bygg er plassert. Det første klubbhuset på Bjerkodden brant ned under krigen (1942). Dagens klubbhus har ved flere anledninger blitt utbygget. Den siste oppgraderingen fant sted i 2000.

KlubbhusogGrttumsbrten 1
Klubbhuset på Bjerkodden.

Under andre verdenskrig ble bane pløyd opp for å unngå at tyske offiserer skulle spille golf på banen. Etter krigen ble banen opparbeidet på nytt med økonomisk støtte fra Oslo Golfklubb American Chapter.

Ragnar Halle

Det er Ragnar Halles navn som først og fremst forbindes med dannelsen av Kristiania Golf Klub. Halle hadde studert i Aberdeen hvor han fattet interesse for golf. Han hadde blant annet arbeidet som ”gentleman-apprentice” hos Storbritannias ledende golfarkitet Abercrombie, da han utarbeidet og lagde de første 18 hull for Addington Golf Club i Surrey.

Da han kom tilbake til Norge i 1921 tok han opp spørsmålet om ikke vi også burde ta opp denne sporten (både i Sverige og Danmark var man i sving) så hvorfor ikke i Norge? Han ble møtt med liten interesse.

ragnarHallegolfbogstad1926
Ragnar Halle på Bogstad i 1926.

Det varte ikke lenge før Halle sammen med sin forretningsvenn R. M. Peterson fant frem til et jorde ved Husebygrenda, som de mente kunne passe for formålet. På denne eiendommen, som tilhørte Forsvarsdepartementet, fikk de tillatelse til å opparbeide 3 korte hull. Sammen med noen venner spilte de på dette jordet en stund, men fant snart ut at lysen på ekspansjon var der i fullt monn.
pdfLes Ragnar Halles historie

Mer historie om klubben finner du i jubileumsbøkene:

pdf75 års jubileum, Fra knickersadel til folkesport, utgitt i 1999

pdf50 års jubileum, utgitt i 1974

pdf25 års jubileum, utgitt i 1949

Norsk golfhistorie

På nettsiden golfhistorie.no kan du lese om utviklingen av golf i Norge og begivenheter opp gjennom tidene.

Banen totalrenovert

Etter mange års drift ble det besluttet i ekstraordinært Årsmøtet i 2007 at en ombygging av banen var høyst nødvending for å sikre videre drift. Banen ble totalrenovert for 60 millioner kroner og fremstår i dag som et av Europas mest avanserte anlegg med SubAir under alle greener og sandcaped fairways som gir en førsteklasses spilleopplevelse.

Satsing på juniorspillere har gitt gode resultater

Oslo Golfklubb har gjennom alle år fått frem gode golfspillere, med Suzann Pettersen, Vibeke Stensrud og Henrik Bjørnstad som de aller ypperste. Med flere norgesmesterskap både for lag og indivduellt har klubben en rik og god historie i norsk golf. Vi har idag landets største junioravdeling med stor bredde og rundt 200 barn i trening gjennom sesongen.

Klubbmestere opp gjennom tidene

pdfKlubbmestere Damer

pdfKlubbmestere Herrer

Visjon: Et fantastisk sted å være

Oslo Golfklubb ønsker gjennom sin visjon "Et fantastisk sted å være" å skape en arena for positive opplevelser som gjør at brukere i alle aldre vil ønske å komme tilbake til Oslo Golfklubb gjennom hele livet. Oslo Golfklubb ønsker også å ha et anlegg tilrettelagt for helårsaktiviter og med fasiliteter og banestandard høy nok til å kunne arrangere turneringer på høyeste internasjonale nivå. Klubben har flere ganger stått vertskap for turneringer på Ladies European Tour, herrenes Challenge Tour og Europamesterskap for jenter og gutter, både lag og individuelt.
pdfKlikk for klubbens virksomhetsplan.

Klubbens lover

pdfLov for Oslo Golfklubb stiftet 13. juni 1924, med senere endringer, senest av 9. mars 2016.

Årsmøtedokumenter

Pro Shop: Alle dager 08:00-19:00